email contact@virvid.nl
360 FILMTIPS VOOR VR VIDEO

Tips voor het filmen van 360 graden video en film.

virtual reality 360 VIDEOTECHNIEK

Op deze pagina proberen we uit te leggen waar je op moet (kunt) letten bij de aanschaf van een 360 graden video camera:

Natuurlijk zit er naast kwalitatieve aspecten ook verschil in de sgemten voor particulier, semi-professioneel en professioneel gebruik. Hou hier zelf natuurlijk ook rekening mee bij het zoeken naar een camera die geschikt is voor jou wensen.

Wil je snel een specialist inhuren om je te helpen met videowerk in plaats van alles zelf aan te schaffen en te leren, neem dan gewoon even vrijblijvend contact met ons op via contact@virvid.nl of ons contactformulier.


virvid WAAR OP LETTEN

Een aantal technische onderwerpen waar je op zou moeten letten:

 • Aantal lenzen - Het aantal lenzen wat gebruikt wordt voor een 360 camera heeft effect op de uiteindelijke kwaliteit. Hoe meer lenzen, hoe hogere resulutie voor de gehel 360l gehaald kan worden.
 • Beeldkwaliteit - De kwaliteit van beelden wordt uitgedrukt in pixels. Tegenwoordig is 4k een veelgenoemde streefreolutie. Dit is Ultra HD en bestaat uit 3840 x 2160 pixels.
 • Frames per seconde - Het aantal beelden per seconde is belangrijk om een film soepel te laten lijken voor het oog. Standaard is 30 FPS gebruikelijk voor camera's. Sommige camera's hebben een lager framerate waardoor het geheel haperiger wordt.

vr info 360 CAMERA EISEN

Een aantal andere eisen waar je op kan letten bij de aanschaf van een 360 camera:

 • Accuduur - Het is belangrijk om te weten hoelang je kunt filmen zonder op te laden en of er mogelijkheden zijn voor reserve accu's.
 • Opslagruimte - De totale opslagruimte en mogelijkheden voor het uitbreiden van oslagruimte bepaald het aantal bestanden en de lengte van video's die je kunt opslaan.
 • Connectiviteit - De (wireless) aansluitmogelijkheden zijn belangrijk voor het praktische gebruik. Heb je behoefte aan wifi om bestanden snel te delen, of is een gps juist noodzakelijk.
 • Materiaalgebruik - De bouw van de camera is van belang voor het geval je eisen hebt op het gebied van stof of waterdichtheid. Ook het gewicht en de robuustheid kan belangrijk zijn voor het gebruik.

 


Camera techniek

Naast een aantal genoemde thnische eisen en wensen waar je rekening mee kunt houden, zijn er nog meer details die van belang kunnen zijn voor jou gewenste toepassing.

Misschien wil je een camera waarbij onderdelen makkelijk vervangbaar zijn, of het gebruik met bepaalde software moet goed en snel kunnen.

Ook het bewerken van videobeelden kan een belangrijk punt zijn. Het stitchen (aan elkaar maken van de videobeelden van de meerdere camera's) kan lastig zijn als je dit handmatig moet doen. Veel apparaten doen dit echter inmiddels automatisch voor je.


360 cam accesoires

Naast de techniek en de basiseisen zijn er ook nog accesoire-mogelijkheden waar je op kan letten. Kun je de camera goed bevestigen op verschillende oppervlaktes of bijvoorbeeld een fietshelm?

Of is het makkelijk mogelijk om verlichting te koppelen aan de camera voor filmen in het donker?

En hoe zit het ijvoorbeeld met de kwaliteit van de geluidsopnames van de camera?ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • virtual reality tweet

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

 • TWEET over VR enzo
  Posted by : Virtual Reality Video

 • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS