email contact@virvid.nl
mobiele VR brillen en vr-brillen voor mobiel

Welle vr brillen kun je met mobiele telefoon gebruiken.

vr video VR MOBIEL

Op deze virtual reality pagina geven we een overzicht van de beste, meest bekende of in ontwikkeling zijnde mobile vr-brillen op dit moment. Met een mobiel vr bril wordt een virtual reality bril bedoeld die je gebruikt met je eigen mobile telefoon. Deze mobiele vr-brillen hebben dus geen eigen schermen of andere ingewikkelde virtual reality hardware in zich.

Het mooie van mobiele vr-brillen is dat ze een heel stuk goedkoper zijn en makkelijk door iedereen te gebruiken zijn met behulp van mobiele telefoons.

Op een aparte pagina gaan we in op virtual reality brillen die als volwaardig vr-aparaat beschikbaar zijn, waarbij geen eigen mobiele telefoon nodig is om vr-beelde te kunnen zien. Zie daar voor onze vr brillen pagina.


Google Cardboard

google cardboard

Waarschijnlijk de bekendste en meest toegankelijke mobiele virtual reality bril is wel de Google Cardboard. Voor nog geen € 10,- ben je al in het bezit van een Cardboard. Je zet hem dan makkelijk zelf in elkaar en kunt al genieten van virtual reality beelden en 360 video via je mobiele telefoon. Voor velen de eerste kennismaking met virtual reality. Nadeel van de cardboard is dat deze niet heel comfortabel zit en nauwelijks aanpasbaar is. Met het magneetje aan de zijkant kun je wel weer heel makkelijk filmpjes bedienen..


Homido

homido

De vr-bril voor mobiel van Homido is een bril die een heel stuk comfortabeler zit en van degelijker materiaal is gemaakt dan de Cardboard. Ook de lenzen die gebruikt zijn, zijn van hogere kwaliteit waaroor het beeld beter is. Homido wordt er compleet geleverd en heeft bijvooreeld zelfs lenshouders voor bijziende en verziende mensen. Verder past zo goed als elke moderne mobiele telefoon in deze vr-bril. Homido heeft ook een eigen app waar toepassingen zijn te vinden die goed werken met deze mobiele vr-bril.


 


MERGE VR

merge vr

De MERGE vr bril voor mobiele telefoons is een meer design variant van de mobiele vr-bril. De MERGE VR is gemaakt van zacht materiaal, lenzen zijn verstelbaar en van redelijk gode kwaliteit. Verder is deze bril ook geschikt voor AR (augmented reality) doordat een klepje aan de voorkant kan worden losgemaakt zodat de camera van een mobiele telefoon naar buiten kan 'kijken'.


SAMSUNG GEAR VR

samsung vr-bril

De Samsung Gear vr is een vr-bril voor de samsung note 4 mobiele telefoon. Deze virtual reality bril voor gebruik met mobiele telefoon is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Samsung en het team van de Oculos Rift. Het grote voordel van deze mobiele vr bril is de kwaliteit en het comfort. Nadeel is dat hij in principe alleen werkt met mobiele telefoons van Samsung..


HOLOLENS

vr one zeiss

De firma Zeiss (van de lenzen) heeft de VR-ONE ontwikkeld. Dit is een mobiel vr-apparaat wat geschikt is voor de i-phone 6 en Samsung Galaxy S5. Voor een mobiel apparaat is de toegankelijkheid voor verschillende andere mobiele telefoons wel een nadeel. Qua uitstraling ziet het er verder prima uit en de lenzen zullen van hoogwaardige kwaliteit moeten zijn.

COLORCROSS VR

colorcross vr-bril

De Colorcross VR bril is een goekope plastice vr-bril waar je een mobiele telefoon in kunt klemmen. De bril sluit minder goed aan dan andere modellen en zit ook niet l te comfortabel. Met verstelbare lenzen is deze vr-bril wel weer wat beter dan een cardboard. Tevens is deze bril niet al te duur in aanschaf.

SNEL VR-BRIL KOPEN

Wil je snel een leuke vr-bril kopen om met je mobiele telefoon aan de slag te gaan, bedenk dan goed wat je er mee wil doen. Wil je het gewoon een keer ervaren, begin dan niet te duur. Of als je gewoon al overtuigd bent van virtual reality, kijk dan naar de beste oplossing voor jou persoonlijk.

 


 

 


ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

  • vr mobiel tweet

    Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

  • TWEET over VR enzo
    Posted by : Virtual Reality Video

  • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS