email contact@innom.nl
VIRTUAL REALITY VIDEO

Uw expert op het gebied van virtual reality video, 360 graden camera's, videomontage, vr brillen en goggles.

duurzaam advies Virtual Reality

Virtual Reality betekend letterlijk 'schijnbare werkelijkheid'. Het is de zo accuraat mogelijke nabootsing van de echte werkelijkheid, waardoor deze zoveel mogelijk ervaren kan worden als de echte werkelijkheid.

Traditioneel wordt er bij virtual reality al vaak gedacht aan met de computer gemaakte 3d werelden waar je in kan deelnemen. En met de komst van virtual reality brillen kan die deelname in een virtuele wereld ook heel geloofwaardig worden.

Maar met de komst van vr brillen, zijn ook de toepassingen voor film of afbeeldingen meer en meer geschikt voor het maken van een schijnbare werkelijkheid. Door de werkelijkheid dusdanig volledig vast te leggen dat je er als het ware echt in kan bewegen, kan een virtuele beleving nog realistischer worden dan via de computer gegenereerd, of natuurlijk gecombineerd worden met computergegenereerde omgevingen. Zo kun je dus schijnbaar in de straten van Barcelona of New York of over de Chinese muur rondkijken zonder daar werkelijk te zijn.


huisje HOE WERKT VR

Door driedimensionale omgevingen of films op een scherm te tonen is het mogelijk om een 3d ervaring te hebben die erg realistisch is. Door het gebruik van een vr-bril wordt deze ervaring nog veel meer versterkt. Dit komt omdat de omgeving dan geheel en direct om je heen wordt weergegeven. Ook de 3d ervaring is met vitual reality brillen veel intenser dan bijvoorbeeld een 3d film.

Door de opkomst van steeds meer vr brillen en vr gear is het steeds eenvoudiger om een persoonlijke vr ervaring te verkrijgen. En met de opkomst van steeds meer mogelijkheden om in 360 graden te filmen, is er steeds meer markt voor virtual reality en zijn er steeds meer mogelijkheden om hiervan te genieten.

Ook de beschikbaarheid van games, apps en 360 video's op youtube maakt virtual reality steeds toegankelijker. Kijk voor meer informatie bij onze pagina over vr toepassingen.


klussen VR Samengevat

Op onze website hebben we specifieke informatie over vr brillen en 360 camera's om verder te ontdekken. Over virtual reality in algemeen kunnen we in ieder geval als volgt samenvatten:

 • Virtual Reality = schijnbare werkelijkheid. Dit kun je bereiken door 3d beelden, computergegenereerde omgevingen, maar ook 360 graden films.
 • 360 video = het filmen met een camera die in een keer zowel horizontaal en verticaal 360 graden zicht heeft.
 • VR - brillen = een bril of headset die je over je ogen zet, waarmee je virtuele werelden, video's, etc direct op je netvlies hebt, zonder storende omgevingsbeelden. De weergave kan al dan niet steroscopisch 3d en/of 360 graden zichtbaar zijn en het beeld beweegt mee als je rondkijkt.
 • 3D ervaring = te verkrijgen door beelden zijn om te zetten naar stereoscopische beelden. Ieder oog ziet dan een verschillend beeld, waardoor diepte ontstaat.

VR, 3D en 360 video schuren dus langs elkaar of versterken elkaar maar betekenen in sommige gevallen ook hetzelfde.

 


VR INFORMATIE

Deze pagina geeft een algemeen beeld over virtual reality. Meer informaties vindt u viq het menu verderop. Op het gebied van VR is daar o,a, te vinden:

 • vr toepassingen en mogelijkheden
 • vr brillen / headsets / gear
 • vr voordelen en nadelen
 • vr met eigen mobiel

DIRECT 360 BEKIJKEN


ONZE THEMA'S

 

 

 


BLOG EN TWEETS

 • vr 360 actueel

  Hiernaast een verzameling van opvallende, interessante of nuttige berichten over virtual reality, vr brillen, 360 camera's gear en produties.

 • TWEET over VR enzo
  Posted by : Virtual Reality Video

 • MEER berichten en BLOGS over VR en 360 enzo


NEEM CONTACT OP

Virvid werkt centraal in Nederland maar is in principe niet plaatsgebonden als het gaat om advies, projecten of video producties. Neem contact op via het e-mail formulier voor meer informatie

Heeft u een concrete vraag of wenst u meer informatie over virtual reality of heeft u een moglijke dienst die wij kunnen leveren op het gebied van VR 360 video, neem dan gewoon direct vrijblijvend contact met ons op!

 

icon 3www.virvid.nl

icon
Futures made of virtual insanity now. Always seem to, be govern'd by this love we have. For useless, twisting, our new technology. Oh, now there is no sound - for we all live underground.

ONZE PARTNERS